V.V. Zuidhorn krijgt tweede kunstgrasveld

ZUIDHORN – V.V. Zuidhorn krijgt een tweede kunstgrasveld. Tenminste, als het aan het college van Zuidhorn ligt. Het voorstel van het college is om naast een nieuwe toplaag voor het bestaande kunstgrasveld ook een compleet nieuw kunstgrasveld aan te leggen.

Hiervoor vraagt het college binnenkort extra budget aan de raad. In aanloop op de raadsbehandeling gaat de voetbalclub op zoek naar een bijdrage in de kosten.

Capaciteitsproblemen

De V.V. Zuidhorn ervaart als groeiende vereniging toenemende druk op de planning van trainingen en wedstrijden. De vereniging biedt zaterdag- en zondagvoetbal voor senioren, kent een stevig opgezette jeugdafdeling met ruim dertig teams en heeft een G-team. Verder zes dames- en meidenteams. In totaal heeft de vereniging meer dan 40 teams in competitie.

Voorstel

Oorspronkelijk was het de bedoeling om alleen de toplaag van het huidige kunstgrasveld te vervangen. Onafhankelijk onderzoek wees echter uit dat een tweede kunstgrasveld noodzakelijk is om de capaciteitsproblemen op te lossen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de raad is het college met V.V. Zuidhorn begonnen met de verdere uitwerking van het voorstel. De wethouders Bakker en Stol hebben hiervoor veel overleg gehad met de V.V. Zuidhorn. Het bestuur van de vereniging is bijzonder blij met de inzet van de raad en het college.

De voetbalclub betaalt zelf een deel van de kosten. Hiervoor organiseert de club waarschijnlijk op termijn activiteiten onder de leden, sponsoren en overige belangstellenden.