Lenteachtig gekleurde binnenstad tijdens Bloemetjesmarkt

GRONINGEN – De meest kleurrijke periode voor de binnenstad van Groningen is vandaag van start gegaan. De 33e Bloemetjesmarkt is geopend en geeft de binnenstad een vrolijk en lenteachtig gezicht.

De bezoekers kunnen ook dit jaar de markt vinden op de Grote Markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof. De markt is volledig vol nu de ruim honderd standplaatsen allemaal zijn bezet. Daarmee is de Groninger Bloemetjesmarkt wederom de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland.

Op de Grote Markt, voor het kantoor van de ABN AMRO, komt een bloemendepot te staan. Bezoekers kunnen hier hun pas gekochte planten en bloemen gratis in bewaring geven om vervolgens zonder sjouwen verder te winkelen.

Bloemenhandelaren verwachten, ondanks het treurige weer, grote drukte. Traditiegetrouw weten jaarlijks meer dan 100.000 mensen de weg naar Groningen te vinden tijdens de Bloemetjesmarkt.