Van Putten nipt boven Van Baalen bij Indoor Tolbert

TOLBERT – Marieke van der Putten wist donderdagavond met de kleinst mogelijke marge Marlies van Baalen te verslaan. De amazone uit Apeldoorn zegevierde tijdens Indoor Tolbert in de U25/Grand Prix, een dressuurwedstrijd waarvoor uit het gehele land deelnemers naar Tolbert kwamen. Ook topamazone Marlies van Baalen. Maar haar reis vanuit Brakel leverde ondanks twee starts in deze rubriek niet de winst op. Van Baalen moet genoegen nemen met de tweede en de derde plaats.

Overigens ontliepen Van der Putten en Van Baalen elkaar weinig. Van der Putten scoorde met haar paard Ambria (v Oo Seven) een percentage van 72,17, terwijl Van Baalen met Ratzinger (v Ricardos) uitkwam op 71,73 procent. Met Zinidi (v Gribaldi) werd Van Baalen derde met 69,80. Femke Beljon uit Niebert, die een thuiswedstrijd reed, hield de eer voor het Noorden hoog. Met Popeye (v Havel) werd Beljon vierde. Ze kreeg voor haar proef 69,23 procent.

Wat de twee amazones op de eerste twee plaatsen betreft, zat er volgens de jury nauwelijks verschil in. “De deelnemers lieten een erg goede indruk achter en er zat heel weinig kwaliteitsverschil in de uitvoeringen”, liet jurylid Monique Peutz-Vegter weten. “Marlies van Baalen was erg sterk op de draf, terwijl Marieke van der Putten een hele goede galop liet zien. Beide dames maakten een erg ontspannen oefening. Het zijn details geweest die de doorslag gaven”, aldus Peutz.

Het Groningse jurylid had overigens veel lof voor de deelnemers. “Je ziet dat ze zelfs uit Noord Holland en Brabant naar Indoor Tolbert komen en daar mogen we zeker trots op zijn.”

 

Foto: Norine Habekothé