Woningbouw in Ten Boer trekt weer aan

TEN BOER – Na een periode van enkele jaren waarin er geen bouwterrein werd verkocht in Ten Boer, lijkt de woningbouw nu weer op gang te komen.

In 2015 stelde de gemeente tien waardecheques beschikbaar aan kopers van een kavel of projectwoning in het uitbreidingsplan Dijkshorn. Alle cheques zijn inmiddels uitgegeven.

Bouwonderneming VDM uit het Friese Drogeham heeft een project van 12 twee-onder-één kapwoningen in ontwikkeling. Enkele woningen zijn al bewoond, de tweede fase is in aanbouw. In september wordt gestart met de bouw van de resterende woningen.

Wethouder Annie Postma is opgetogen over de huidige ontwikkelingen. “Het is goed om te zien dat mensen weer vertrouwen hebben, men durft weer te investeren. Ook is het een mooie ontwikkeling dat mensen uit de regio kiezen voor een nieuwe woning in Ten Boer. Dat bevestigt ons beeld, dat Ten Boer een goede plaats is om te wonen.”

De gemeente en VDM gaan in gesprek over de ontwikkeling van fase 3. Ook zoekt de gemeente naar mogelijkheden om de succesvolle actie met de waardecheques uit te breiden.