‘Overvaller Jumbo Wilhelminakade komt niet ver dankzij alerte medewerkers’

Groningen – Vrijdagmiddag is de Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen overvallen. De dader bedreigde een caissière met een mes en ging ervandoor met een onbekend geldbedrag.

Dankzij alerte medewerkers van de supermarkt konden agenten vrijdag aan het einde van de middag de overvaller aanhouden.

Surveillerende agenten kregen een melding van een overval op de Wilhelminakade. In de omgeving zagen ze meerdere medewerkers van een supermarkt op straat. Ze waren de overvaller gevolgd. Toen die echter op een fiets stapte, verloren ze hem uit het oog. Eén van de medewerkers stapte in een politieauto en ging samen met de agenten op zoek.

Op de Zonnelaan zagen ze de overvaller fietsen. De 25-jarige inwoner van Groningen werd daarop aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Namens de supermarkt werd aangifte gedaan.

 

Foto: Google Streetview