Organist Jochem Schuurman naar Grote Kerk te Wildervank

WILDERVANK – Jochem Schuurman uit Drachten geeft op zaterdag 2 april een concert in de Grote Kerk te Wildervank. Het begint om 20:00 uur en de toegang is 10 euro, incl. een consumptie.

Jochem is een jonge organist die vorig jaar bij het prachtige Handelconcert al wist te overtuigen met zijn orgelspel, reden om hem uit te nodigen voor een soloconcert. De Monument- en Concertcommissie stimuleert hiermee het jonge talent in onze noordelijke provincies. Hij heeft een uniek programma samengesteld die geheel aansluiten bij de stijl van het Walcker-orgel. Als extra onderdeel zal hij “Zadok the Priest” van Händel uitvoeren, een uitbundig stuk dat voor voetballiefhebbers niet onbekend in de oren zal klinken.

De Monument- en Concertcommissie nodigt u uit om deze avond te komen genieten van een gevarieerd programma orgelmuziek.

Biografie

Jochem Schuurman volgde zijn professionele opleiding bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Tijdens zijn studie behaalde Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen. Na zijn studie werd hem in december 2013 het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal.

Hij is als kerkorganist verbonden aan de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Drachten. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.