Drietal aangehouden in Groningen met gestolen auto

GRONINGEN – De politie heeft dinsdag- op woensdagnacht drie jongemannen aangehouden in Groningen op verdenking van diefstal en/of heling van een gestolen auto. De mannen uit Heerenveen, Steenwijk en Driebergen werden aangetroffen in een personenauto die eerder op de dinsdagavond gestolen was in Wolvega.

Een agent in privé-tijd was op de Sontweg bij een restaurant. Op de parkeerplaats stond een auto waar een zeer sterke wietlucht uitkwam. Hij besloot dan ook om zijn dienstdoende collega’s te waarschuwen. Bij de controle van het kenteken bleek dat het ging om de auto die eerder die avond was gestolen in Wolvega. Inmiddels was de betreffende auto gaan rijden. Op de Emmasingel in de stad kreeg de bestuurder een stopteken. Hij en zijn twee passagiers werden vervolgens aangehouden.

Het voertuig werd in beslag genomen. De verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten.