Museum Wierdenland Ezinge presenteert nieuwe expositie

EZINGE – Van 9 april tot en met 19 juni 2016 is in museum Wierdenland de expositie ‘Vergezichten‘ te zien.

‘Vergezichten’ is onderdeel van de expositie ‘de Klassieke Salon’ van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. Sinds 2005 leidt de Klassieke Academie aankomende kunstenaars op tot figuratief schilder. In 2010 is daar de afdeling beeldhouwkunst bijgekomen, de enige in Nederland.

De expositie ‘de Klassieke Salon’ wordt gehouden ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Klassieke Academie. Op meer dan 20 locaties in Noord-Nederland en Ost-Friesland exposeren 120 klassiek geschoolde schilders en beeldhouwers hun werk.

Museum Wierdenland exposeert zeezichten en landschappen van Aly van der Wal, Ilse Brul, Mineke Gravers, Gerda Praamstra, Aaltje van der Velde, Hilda Snoeijer, Maike van der Kooi en Klaas Werumeus Buning.

Rondom ‘Vergezichten’ zijn diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals op 4 juni een workshop Landschapschilderen door Aly van der Wal.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge