Burgemeester Hoekstra verwelkomt nieuwe Nederlanders in Leek

LEEK – Leek is twee nieuwe Nederlanders rijker. Burgemeester Hoekstra verwelkomde woensdag 30 maart 2016 de twee nieuwe burgers. Zij zijn van oorsprong afkomstig uit Tunesië en Soedan. Tijdens de ceremonie werd stilgestaan bij de verkrijging van het Nederlands staatsburgerschap.

De officiële bewijzen van het Nederlanderschap zijn tijdens de bijeenkomst uitgereikt nadat iedereen de verklaring van verbondenheid had afgelegd.

Sinds 1 januari 2006 is het voor gemeenten verplicht een naturalisatieceremonie te organiseren. De bedoeling is dat gemeenten tijdens een feestelijke ceremonie het naturalisatiebesluit overhandigen aan de nieuwe burgers. Als bekroning van het integratieproces wordt op deze dag benadrukt dat naturalisatie niet vrijblijvend is en wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.