Ten Boer: ‘Aanschuiven Haren mag niet leiden tot vertraging herindeling’

TEN BOER – Extra druk op Haren. De gemeenteraad van Ten Boer heeft woensdagavond unaniem een motie aangenomen waarin staat dat de toetreding van Haren bij de herindelingsgesprekken niet mag leiden tot vertraging.

Wat Ten Boer betreft staat de datum van 1 januari 2019, de dag waarop de gemeenten samen gaan, zo vast als een huis. De gemeenteraad van Ten Boer merkt op dat Haren tot op heden nog enkele toenadering heeft gezocht tot Groningen en Ten Boer. Dit terwijl beide gemeenten onderling al behoorlijk diep in het fusieproces zitten.

Haren moet van de provincie aanschuiven bij de herindelingsgesprekken, maar doet dit niet vrijwillig. Gedeputeerde Brouns heeft woensdag de arhiprocedure in werking gezet, waardoor Haren geen keuze meer heeft. Wat Ten Boer betreft kan Haren aanschuiven bij de herindelingsgesprekken, maar niet terugkomen op eerder gemaakte afspraken tussen Groningen en Ten Boer als dit tot vertraging leidt.