Grootegast wint Recycle Award

GROOTEGAST – Wethouder van Grootegast, Mark de Haan, heeft donderdag 31 maart de Recycle Award Oudpapier en karton in ontvangst genomen. De wethouder deed dat in Utrecht tijdens het landelijke Gemeentelijk Afvalcongres.

Gemeentelijk Afvalcongres

Ieder jaar wordt in Utrecht het congres georganiseerd voor gemeenten in heel Nederland. De inzameling en recycling van afval vormt de basis van dit congres, waarbij het duurzamer maken van de afvalketen een belangrijk speerpunt is. Tijdens het congres worden awards uitgereikt voor de verschillende recycle-initiatieven van gemeenten. Vorig jaar behoorde de gemeente Grootegast ook tot de beste drie gemeenten.

Ruim 100 kilo per inwoner

Het goede scheidingswerk van alle inwoners en verenigingen van de gemeente hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de award. In totaal werd ruim 100 kilo per inwoner aan oud papier ingezameld.