Stadskanaal denkt aan verbouwing winkelcentrum; ‘Het moet aantrekkelijker’

STADSKANAAL – Stadskanaal wil zijn centrum aanpakken. Net in als veel gemeenten kampt het winkelcentrum van Stadskanaal met veel leegstand. Omdat het een langgerekt winkelcentrum is verliest Stadskanaal hierdoor zijn aantrekkingskracht op het winkelend publiek.

Er ligt een plan om het centrum compacter te maken en winkels naar elkaar toe te brengen. Gemeentebelangen Stadskanaal schat dat daar zo’n 8 miljoen euro voor nodig is om dat te realiseren.

De gemeente zal zelf 3 miljoen kunnen bijdragen en er kan een subsidie aangevraagd worden voor 3 miljoen bij de provincie Groningen. De resterende 2 miljoen moeten de ondernemers zelf ophoesten.

Het vernieuwde centrum zou zich rond het Mennistenplein en het Europaplein moeten concentreren. Verder denkt de gemeente de aantrekkingskracht te vergroten door het parkeren gratis te maken en de vaarrrecreatie bij het centrum te betrekken.

 

Foto: Google Streetview