Stichting Sarastro brengt ‘Revolutie en Romantiek’ naar het theater

STADSKANAAL – Met ‘Revolutie en Romantiek’ brengt de nieuwe Stichting Sarastro, Muziektheater voor het Noorden in het najaar van 2017 een aantal unieke concerten naar theaters en andere locaties in Groningen en Drenthe.

Aan de productie zullen musici, Het Ensemble Sophia voor de theatrale vormgeving, solisten en een groot projectkoor meewerken. Het koor zal veel prachtige koorwerken van Beethoven tot Verdi en Wagner ten gehore brengen met een knipoog naar onze tijd.

Onder andere bekende koorwerken als Va Pensiero, slotkoor Zauberflöte, Triomfmars Aida en bruidskoor uit Lohengrinn. De hele lijst is op de website te zien. Enthousiaste koorleden, die op projectbasis, heerlijk willen zingen en een uitdaging niet uit de weg gaan, kunnen zich melden. Ook voor mannen zijn er aparte schitterende koorwerken. De repetities starten na de zomervakantie in september. En wel op 2 woensdagavonden per maand.

Dirigent is Rob Brunekreeft, de projectmanager is Nico Vloothuis, die ook het grote, zeer geslaagde, Mozartproject uit 2015 op zijn naam heeft staan. Meer informatie op www.stichtingsarastro.nl