Veelzijdig kunstenaar Karwan Abdulla exposeert in gemeentehuis Veendam

VEENDAM – Van 11 april 2016 tot 23 mei 2016 exposeert Karwan Abdulla in het gemeentehuis van Veendam. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Karwan Abdulla

Karwan is op 15 februari 1968 geboren in de stad Suleimaniya in Koerdistan (noord Irak). Naast zijn studie aan de HTS begon hij met schilderen en beeldhouwen. Hij was ook politiek actief voor vrijheid en mensenrechten, waardoor hij van 1985 tot 1988 in de gevangenis zat. In 1993 is hij naar Nederland gevlucht. In 2003 kwam de creativiteit weer bij hem boven en begon hij met het uiten van zijn emoties met behulp van kleuren. Hoewel Karwan geen kunstopleiding heeft gevolgd is hij van jongs af aan al geïnteresseerd in kunst en het zelf maken hiervan.

Karwan is een veelzijdig kunstenaar. Hij wisselt verschillende schildertechnieken en -stijlen, vrij werk, beeldhouwen en schilderen af. Alles wat indruk op hem maakt kan aanleiding zijn voor nieuw werk. Zijn idee is het uitgangspunt en voor de uitvoering is elke stijl geoorloofd. Zo werkt hij bij voorkeur met diverse soorten verf en met klei voor abstracte beelden. Karwan wil de wereld een beetje mooier maken, met zichzelf als persoon en met zijn kunst.

Nieuwsgierig geworden?

De expositie is van 11 april 2016 tot 23 mei 2016 te zien in het gemeentehuis van Veendam tijdens openingsuren. Kijk voor meer informatie op www.karwanart.com.