Wandelfestival organiseert voorbereidende ‘Tocht om de Noord Ommetjes’

PROVINCIE – Huis voor de Sport Groningen organiseert in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’. Deze ‘mini-tochten’ zijn ter voorbereiding op hét wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 24 en 25 september.

Locatie ‘Ommetjes’

De ‘Ommetjes’ vinden plaats in de regio’s Westerkwartier, Groningen/Haren, Hoogeland, Oldambt, Westerwolde en Lauwersmeergebied. Per regio worden vier ommetjes georganiseerd voor de gemiddelde en gevorderde wandelaars, waarbij u zich iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen begeeft. In ieder ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

Kosten

De ‘Ommetjes’ worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor slechts €20,- volgt u vier wandeltrainingen en krijgt u alsnog de kans om u in te schrijven voor de Tocht om de Noord. Voorwaarde voor de inschrijving is dat u in ieder geval met drie van de vier ‘ommetjes’ mee doet.

Aanmelden

Aanmelden voor de ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ kan tot 1 mei 2016 via www.hvdsg.nl/tochtomdenoord. Op deze website vindt u ook informatie over tijdstip en exacte startlocaties van de ‘Ommetjes’. De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kunt u trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol! Maximaal 30 aanmeldingen per locatie. Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd.

Tocht om de Noord

Het wandelfestival Tocht om de Noord gaat dit jaar verticaal door de provincie Groningen: “van Drenthe tot aan ‘t Wad”. De tocht staat dit jaar in het teken van het zintuig ‘proeven’. Het thema van Tocht om de Noord 2016 luidt: “Proeven van Groningen!”
Voor meer informatie over Tocht om de Noord kijk op www.tochtomdenoord.nl.

 

Foto: Flickr, Henk-Jan van der Klis