FC Groningen stijgt in Eredivisie; FC Twente krijgt laatste waarschuwing

GRONINGEN – FC Groningen stijgt een plaatsje in de Eredivisie. Reden daarvoor is de puntenstraf van FC Twente. De Tukkers trokken van de week de jaarrekening terug en kregen daarvoor drie punten in mindering. Door de sanctie stijgt FC Groningen naar de elfde plek.

Volgens de KNVB is dit de laatste puntensanctie die FC Twente opgelegd krijgt. Bij een volgende overtreding raakt de club uit Enschede zijn proflicentie kwijt en zal het naar alle waarschijnlijkheid failliet gaan. Het is inmiddels de vierde keer dat Twente zich niet aan de afspraken met de KNVB houdt.

Inmiddels gaan er in de rest van voetballend Nederland stemmen op om de club alsnog uit de competitie te halen. Door jarenlang op te grote voet te leven, en de regels te verbuigen, hebben de Twentenaren tv-gelden ontvangen waar de club achteraf gezien geen recht op had. Vanwege de financiële misleidingen werd Twente al voor drie seizoenen uitgesloten van Europees voetbal.