Modelspoor in het station Zuidbroek

ZUIDBROEK – Op 9 en 10 april┬ázijn leden van de Model Rail Groep Veendam aanwezig in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek. De modelspoorvereniging is eveneens gehuisvest in het voormalige station. De leden laten hun treinen talloze rondjes rijden op de grote modelbaan in het station.

Jong en oud mogen zelf met de treinen rijden. Kinderen krijgen na afloop een heus rangeerdersdiploma. Het bezoek aan de modelspoorbaan is bij de entreeprijs van het museum inbegrepen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.