Uniek bierdiner in Martinikerk uitverkocht

De Martinitoren en de oostzijde van de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – Een gigantische logistieke en organisatorische operatie en maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan: de organisatie van het grootste bierdiner ter wereld met bieren en producten uit de streek.

Donderdag 7 april worden er in 9000 seconden 4800 gerechten uitgeserveerd aan maar liefst 600 gasten. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen streekbieren.

De organisatie en uitvoering van het diner ligt in handen van restaurant ’t Feithhuis en Progress Events. Er wordt een zeven gangen diner gepresenteerd met bijpassende bieren uit het noorden van Nederland. Het menu is na nauw overleg met ‘t Feithhuis en Progress Events in samenwerking met Albert Kooy samengesteld. Albert Kooy is de oprichter van Dutch Cuisine en head chef van Stenden University.

De Britse biersommelier en journalist Melissa Cole is aanwezig voor de begeleiding en onderbouwing van de bier- en spijscombinaties. In de samenwerking worden studenten van diverse horeca opleidingen betrokken bij de voorbereidingen en de uitvoering van dit evenement.

Tijdens een V.I.P. borrel voorafgaand aan het Bierdiner in ’t Feithhuis zal de green deal ondertekend worden door wethouder Gijsbertsen. Het Bierdiner wordt vanaf de kansel in de Martinikerk geopend om 19.00 uur door Burgemeester Den Oudsten.

Kaarten voor dit unieke evenement zijn inmiddels uitverkocht.