Vliegerfestival Blauwestad groter dan ooit

BEERTA – De zevende editie van het Vliegerfestival Blauwestad, pakt in 2016 groter uit. Deze vaste attractie in de Reiderhaven krijgt dit jaar alle ruimte.

Eigenaar Geert-Jan Molema stelt hiervoor een terrein van 6 hectare beschikbaar, waar in de toekomst een vakantiepark is gepland. Hierdoor kunnen de vliegeraars uit Nederland, Duitsland en Belgiƫ dit jaar bijzondere dingen laten zien.

Het vliegerfestival vindt traditiegetrouw plaats tijdens het waterweekend Blauwestad, op 18 en 19 juni. De lucht is dan versierd met tientallen verschillende vliegers. Ook zijn er demonstraties en kunnen bezoekers vragen stellen aan de vliegeraars. Mocht de wind het laten afweten, dan kan het publiek toch genieten van de fantastische vliegers die staan opgesteld op het terrein.

Spectaculair is het nachtvliegeren, waarbij lichtgevende vliegers met lampjes en reflectiemateriaal voor een bijzonder schouwspel zorgen. Verwacht wordt dat het nachtvliegeren, op zaterdagavond vanaf 21.30 uur, veel bekijks zal trekken. Het vliegerterrein in de Reiderhaven (Hoofdstraat 9 Beerta) is het hele weekend toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.