Eemsmond wil azc voor 500 asielzoekers in Uithuizen

EEMSMOND – De gemeente Eemsmond gaat een onderzoek doen naar de draagvlak voor een asielzoekerscentrum in Uithuizen. Het COA heeft het college gevraagd om een azc te realiseren voor 500 asielzoekers voor een periode van vijf jaar.

Voordat het college een besluit neemt gaat het eerst het gesprek aan met de inwoners van Uithuizen, Zandeweer en Doodstil. Deze inwoners wonen in de directe omgeving van de beoogde locatie aan de Havenweg.

Op 24 mei zal het college naar verwachting een voorgenomen besluit nemen op het onderwerp. Daarbij worden uiteraard de inbreng van de omwonenden vanuit de informatieavond en de resultaten van het draagvlakonderzoek betrokken. In juni zal de raad over het voorgenomen besluit gehoord worden. Daarna neemt het college een definitief besluit.