Noorderzon maakt eerste namen bekend

GRONINGEN – Noorderzon heeft de eerste namen van de 26ste editie van het Noorderzon Festival in Groningen bekend gemaakt. De eerste naam op het muziekprogramma is die van de Zweed Daniel Norgen.

De openingsvoorstelling komt voor rekening van Chekhov’s First Play uit Ierland, zij spelen ‘Dead Cente’. Naar bovengenoemden komen ook Mats Staub (Zwitserland), El Conde de Torrefiel (Spanje), Taoufiq Izzediou/Cie Anania (Marokko), Sara Vanhee/CAMPO (België), Edit Kaldor (Hongarije/Nederland), BERLIN (België) en Penny Arcade (Verenigde Staten) naar Groningen.

Noorderzon presenteert jaarlijks een brede selectie van werk van overal ter wereld in Groningen. Dat betreft veel nieuwe voorstellingen van makers uit Europa, maar ook uit landen en culturen verder weg van West-Europa. De reguliere kaartverkoop start op 25 juni. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 28 augustus 2016.

Foto: Niels Knelis Meijer