Ontvangst bij het paardengraf in museum Wierdenland

EZINGE – Van 16 tot en met 24 april is het nationale Museumweek. In museum Wierdenland in Ezinge staat het beroemde en geheimzinnige paardengraf dan centraal, één van de meest spectaculaire vondsten uit de Groninger archeologie.

Het graf, een dubbel paardengraf met hond, is afkomstig uit de 8e eeuw en gevonden in de wierde de Bouwerd, direct achter het museum gelegen. De geleerden vragen zich nog steeds af waarom dit graf 2 paarden en ook nog een hond bevat.

Op zondag 17 April om 14 uur is er een ontvangst bij het paardengraf georganiseerd. Een gids vertelt meer over de raadsels van dit graf maar ook over de feiten die wèl bekend zijn.

Ook met kinderen wordt in de museumweek aandacht aan het paardengraf besteed. Op 17 en 24 april van 14 tot 16 uur is er een activiteit waarbij het thema paarden en het paardengraf is. Op 17 april wordt er met allerlei natuurlijke materialen gewerkt, op 24 april wordt er gevilt. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Opgave via boekingen@wierdenland.nl