FC Groningen verslaat De Graafschap in de slotfase

GRONINGEN – FC Groningen speelde zondagmiddag tegen De Graafschap. De bezoekers uit Doetinchem strijden tegen degradatie, terwijl de Groningers de punten hard nodig zijn om nog aansluiting te vinden in het linkerrijtje. Onder het toeziend oog van Arjen Robben wist FC Groningen de drie punten in eigen huis te houden.

Gemakkelijk ging dat allerminst. Zeker in de beginfase waren de Superboeren uit de Achterhoek de bovenliggende partij. Nadat Vermeij na 5 minuten spelen al een kopkans had gemist, was het in de achtste minuut wel raak. Een afstandsschot van Cas Peters werd door slecht ingrijpen van doelman Sergio Padt gepromoveerd tot doelpunt.

De Groninger doelman herstelde zich knap en wist in de eerste helft erger te voorkomen voor de noordelingen op inzetten van Vermeij en van de Pavert. In de 37e minuut zette aanvoerder Rasmus Lindgren de stand weer in evenwicht. Net als vorige week tegen ADO schoot de verdediger een vrije trap snoeihard achter doelman Hidde Jurjus van De Graafschap.

In de tweede helft kwam FC Groningen scherper uit de kleedkamer, zonder daarbij echt de bovenliggende partij te zijn. Beide ploegen kregen over en weer wat kansjes. Nadat de tegenvallende Jarchinio Antonia plaats had gemaakt voor Oussama Idrissi leken de Groningers meer grip op De Graafschap te krijgen.

Hedwiges Maduro kopte in de 76e minuut de bal knap binnen op aangeven van Idrissi. Doordat Hidde Jurjus de bal nog beroerde kreeg de ongelukkige doelman het doelpunt op zijn naam. Vier minuten later was het Idrissi zelf die de wedstrijd in het slot gooide. De aanvaller rondde koel af en zette de 3-1 op het scorebord.

In een matige wedstrijd van Groninger zijde was 15 minuten fatsoenlijk voetbal voldoende om de drie punten uit het vuur te slepen tegen de degradatiekandidaat uit Doetinchem. Volgende week mag FC Groningen aantreden tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip.