Grootegaster burgemeester Dijkstra te zien bij Omroep Max

GROOTEGAST – Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast is binnenkort te zien bij het programma Hallo Nederland van Omroep MAX. De omroep zendt van 11 tot en met 15 april de vijfdelige serie ‘Binnen bij de burgemeester’ uit. In dat programma worden bijzondere burgemeesters in Nederland uitgelicht.

Kor Dijkstra is de langstzittende burgemeester van Nederland. De Grootegaster burgervader zit inmiddels al 31 in het ambt en heeft nog altijd de passie om door te gaan. Naast Dijkstra wordt ook de burgemeester van de kleinste gemeente en de burgemeester van de gemeente die aan twee andere landen grenst gevolgd.

Waar de burgemeesters van de grote steden vaak niet van de Nederlandse televisie af zijn te slaan, krijgen de burgemeesters van kleinere gemeenten veel minder aandacht. Terwijl juist zij in hun gemeenschappen de rol van burgervader op zich nemen. Van bezoekjes bij 50-jarige huwelijken, tot het in goede banen leiden van een heftige asieldiscussie. De burgemeester is bij uitstek de samenbindende factor in veel kleine gemeenten. Reden genoeg voor Hallo Nederland om hier met de serie ‘Binnen bij de burgemeester’ verslag van te doen.

Hallo Nederland is van maandag t/m vrijdag om 16.35 uur te zien op NPO 1.