Muziekschool Oost Groningen: “Iedereen moet muziekonderwijs kunnen volgen”

WINSCHOTEN – Muziekschool Oost Groningen wil muziekonderwijs betaalbaar houden voor iedereen. Daarom heeft het bestuur voor het vierde jaar op rij besloten de tarieven voor muziek- en danslessen niet te verhogen.

Dat de tarieven ongewijzigd kunnen blijven is te danken aan de goede resultaten van de afgelopen jaren. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn positief. “Dat de lessen sinds maart vorig jaar worden gegeven in het nieuwe Cultuurhuis De Klinker heeft daaraan zeker ook bijgedragen”, aldus coördinator Hans Elbersen. “Een prachtige locatie, met comfortabele, geluiddichte muzieklokalen én theaterzalen voor presentaties”.

Naast zang- en individuele en groepslessen op instrumenten heeft de Muziekschool een bloeiende dansafdeling en een eigen dansstudio. Met De Toon Zetten, dansprojecten en schoolorkesten zijn de vakdocenten daarnaast actief op een groot aantal basisscholen in Oldambt en Bellingwedde. Elbersen: “Door op jonge leeftijd op de basisschool te zingen, te spelen met muziek en kennis te maken met muziekinstrumenten zet men de eerste stappen richting plezier en meer interesse in muziek. Wie verder wil kan terecht bij de muziekschool.” De komende jaren willen zowel Bellingwedde als Oldambt zich extra inzetten om muziek naar de basisscholen te brengen. Met een aantal ervan is onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor enkele jaren in het kader van de Impulsregeling Muziek.

Ook voor jongeren, volwassenen en ouderen heeft de muziekschool van alles te bieden: van muziekinstrumenten tot lunchkoor, van diverse dansvormen en klassiek ensemble tot repetitieruimte voor orkesten en begeleiding van popbands. In seizoen 2016/2017 alles dus voor dezelfde tarieven.