Afsluiting ‘Scoor een boek!’ in Hoogezand en Haren afgelast

HOOGEZAND/HAREN – De afsluiting van de ‘Scoor een Boek!-actie in Hoogezand en Haren is afgelast. De slechte weersvooruitzichten zorgen ervoor dat de organisatie de actieve ochtend heeft uitgesteld naar een later, nog niet bekend, tijdstip.

Dit jaar deden 6.665 kinderen in de provincie Groningen mee aan het sportieve leesproject Scoor een Boek! De afgelopen dagen zijn op zes verschillende locaties in de provincie Groningen sportieve afsluitingen geweest. Vrijdagochtend 15 april stonden de laatste afsluitingen gepland in Haren en Hoogezand.

Provinciale (totaal)score

Vrijdag 15 april zou in Hoogezand de provinciale (totaal)score bekend worden gemaakt. Biblionet Groningen en FC Groningen de maatschappij zullen deze dag via een persbericht bekend maken hoeveel boeken de 307 klassen gezamenlijk hebben gelezen.

Leesplezier

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt Biblionet Groningen met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen.