Burgemeesters Vlagtwedde en Bellingwedde reiken oorkondes uit

WESTERWOLDE – Woensdagavond 20 april ontvangen 31 ondernemers en organisaties uit de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de oorkonde ‘Supporter Cittaslow Westerwolde’. Burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff en Leontien Kompier reiken de oorkondes uit tijdens een bijeenkomst bij camping Wedderbergen in Wedde. Het totaal aantal Cittaslow supporters komt daarmee op 61.

Met de oorkonde kunnen de ondernemers aantonen dat zij het gedachtegoed van Cittaslow actief uitdragen en de kernwaarden ervan onderschrijven. De gemeente Westerwolde in oprichting is trots op het Cittaslow keurmerk en is verheugd dit te kunnen delen met ondernemers en organisaties uit de gemeente.

Aanmelden

Om supporter te worden moet een ondernemer of organisatie aan een aantal criteria voldoen die verbonden zijn aan het gedachtegoed van Cittaslow. De gemeente Westerwolde in oprichting toetst iedere aanvraag op deze criteria. Ondernemers en organisaties met interesse in het supporterschap kunnen voor meer informatie en het aanvraagformulier terecht op www.bellingwedde.nl en www.vlagtwedde.nl.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Gemeente Westerwolde in oprichting verwierf het keurmerk op 19 juni 2014.