Delegatie Italiaans dorp Tenna op bezoek in Leek

LEEK – Een delegatie van het Noord-Italiaanse dorp Tenna brengt van 23 tot en met 28 april een kennismakingsbezoek aan Leek.

De burgemeester van Tenna heeft ongeveer een jaar geleden een verzoek gedaan aan de burgemeester van Leek of de gemeente interesse zou hebben voor het opbouwen van een culturele uitwisseling met het plaatsje Tenna. Dit schilderachtige plaatsje ligt een kleine 1200 kilometer van Leek.

Het initiatief voor het in contact komen van de beide gemeenten lag bij een inwoner uit Leek die nauwe banden heeft met het culturele leven in Tenna. Samen met een andere inwoner uit Leek hebben deze twee inwoners zich ingezet om te bekijken wat de mogelijkheden waren voor het starten van een culturele uitwisseling. Dit initiatief uit de Leekster gemeenschap waardeert de gemeente zeer. Voor 2016 staan nu wederzijdse bezoeken gepland. Van 11 tot en met 16 juli geeft een groep docenten van Kunstbedrijven concerten in Tenna. Ook gaan deze samen met daar aanwezige koren optreden.

De delegatie van Tenna die Leek binnenkort bezoekt, bestaat uit zes personen, waaronder de loco-burgemeester, mevrouw Loredana Camin, en twee leden van de culturele raad Pro Loco. Op het programma staan onder andere een bezoek aan het Museum Nienoord, het kerkje in Midwolde en aan een molen. Ook is een uitstapje gepland naar Groningen met een wandeling door de hofjes en een bezoek aan het Groninger Museum. Op Koningsdag worden plaatselijke activiteiten bezocht.