Slochteren ook akkoord met herindelingsadvies

SLOCHTEREN – In navolging van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde is ook Slochteren akkoord met het herindelingsadvies. De raadscommissie van de gemeente besloot donderdagavond achter de nieuwe naam van de gemeente, Midden-Groningen, en het Kompas voor de Toekomst te staan.

De raden van de drie gemeenten nemen op 26 april een definitief besluit. De verwachting is dat de gemeenteraden in alle drie de gemeenten zonder meer akkoord gaan. Daarna kan de herindeling echt beginnen.

Er gaan twee sporen naast elkaar lopen. Ten eerste het dagelijks bestuur van de aparte gemeenten tot aan de herindeling, daarnaast moet er ook gewerkt worden aan de fusie. De stuurgroep die de herindeling in goede banen moet leiden gaat bekijken of er extra capaciteit aangetrokken moet worden om de zaken goed geregeld te krijgen.