SV Marum stap dichterbij kunstgrasveld

MARUM – SV Marum lijkt een stapje dichterbij het gewilde nieuwe kunstgrasveld te zijn. Donderdagavond is er in een gesprek tussen de gemeente en de voetbalclub besloten de plannen te wijzigen en in plaats van het hoofdveld nu veld 2 om te bouwen tot kunstgrasveld.

In eerste instantie wilde de club haar hoofdveld voorzien van kunstgras, maar deze plannen stuitten op veel weerstand van omwonenden. Deze vrezen dat er meer wedstrijden op het veld gespeeld zullen worden zodra deze van kunstgras is voorzien. Met alle gevolgen aangaande extra geluidsoverlast van dien.

Veld 2 grenst aan minder woningen en zou daarom een beter alternatief zijn. Of de plannen ook daadwerkelijk doorgaan moet nog bekeken worden. De gemeenteraad van Marum heeft daar het laatste woord over, de gemeente moet namelijk 370.000 euro bijleggen om het veld aan te kunnen leggen.

 

Foto: Google Streetview