FC Groningen sleept zwaarbevochten punt uit het vuur tegen Feyenoord

ROTTERDAM – FC Groningen speelde zaterdagavond tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. Na twee winstpartijen tegen ADO en De Graafschap mochten de Groningers nu proberen een goed resultaat te halen tegen een grotere club.

In een matige eerste helft van beide kanten, bleken de noordelingen het meest effectief. Feyenoord wist de bal geen enkele keer tussen de palen te krijgen bij Groninger doelman Sergio Padt. FC Groningen schoot één keer op het doel van de Rotterdammers. Dat was ook gelijk raak. Oussama Idrissi wist zijn voorzet bij spits Michael de Leeuw te krijgen, die de bal net genoeg raakte om Kenneth Vermeer kansloos te laten.

In een open tweede helft kwam Feyenoord tot beter voetbal. De Rotterdammers zetten meer druk op de Groningse defensie. Dat mondde al na twee minuten spelen uit in de eerste grote kans. Dirk Kuyt kreeg de bal echter niet richting het doel.

Na ruim een uur spelen scoorde Feyenoord toch de gelijkmaker. Tonny Vilhena kon een voorzet knap inkoppen na een slaapmoment van Simon Tibbling, die zijn tegenstander uit het oog verloor. De thuisclub drong daarna aan in de jacht op de drie punten, en kreeg ook grote kansen via Kuyt en Karim El Ahmadi. De goed keepende Padt had op beide inzetten een passend antwoord en sleepte zodoende een zwaarbevochten punt uit het vuur voor FC Groningen.

Smet op de wedstrijd was het gedrag van Michiel Kramer. De Feyenoordspits ontsnapte tot twee maal toe aan een rode kaart. Zoals vaker dit seizoen wist de aanvaller zijn handjes niet thuis te houden. Ditmaal waren Lindgren en Reijnen het doelwit van de spits.