Burgemeester Grootegast reikt waardecheque uit

GROOTEGAST – Op vrijdag 15 april 2016 heeft burgemeester Kor Dijkstra een waardecheque uitgereikt aan Mirjam Notebomer uit Lutjegast. Deze cheque heeft zij gewonnen met de prijsvraag van de inbraakpreventietruck ‘Stop Woninginbraken’, op vrijdag 18 maart tijdens de weekmarkt in Grootegast.

Met de waardecheque kan Mirjam Notebomer een woningcheck laten uitvoeren. Ook ontvangt zij een bedrag dat ze kan besteden aan de beveiliging van haar woning.

Preventietruck ‘Stop Woninginbraken’

De inbraakpreventietruck is een initiatief van alle gemeenten en de politie in Noord-Nederland. De truck wordt gebruikt om de bewustwording te vergroten als het gaat om inbraakpreventie. Door het treffen van preventiemaatregelen neemt de kans op een woninginbraak sterk af. Het initiatief ligt in het verlengde van de ‘Harm Alarm’ campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie: ‘Maak het ze niet te makkelijk’.