42ste ‘Kunstingang’ tentoonstelling opent met “René de Rooze & Jorrit Sinke”

Zondag 24 april 2016 opent de 42ste KUNSTINGANG tentoonstelling “René de Rooze & Jorrit Sinke” bij Ten Kate in Ter Apelkanaal. Op deze, voor kunst ongewone plek, zijn groot formaat schilderijen te zien van de twee kunstenaars.

De schilderijen van René de Rooze en Jorrit Sinke zijn abstract en hebben
robuuste afmetingen. Maar daarmee houden de overeenkomsten op. Gebruikt René de Rooze ( 1955) een kwast om te schilderen? Het lijkt van niet. Zijn kleurexplosies lijken te ontstaan door verf van bovenaf op het horizontaal liggende canvas te gieten. Dan laat hij het uitvloeien. Hij stuurt dit proces door het doek licht te kantelen, dan weer de ene, dan weer de andere kant op. Soms brengt hij nog accenten aan met een palletmes. Hij laat toeval het resultaat bepalen.

Op de schilderijen van Jorrit Sinke (1981) zijn patronen en uitwaaierende motieven te zien. In de natte verflaag brengt hij ze aan met zijn handen of met zelf gemaakt gereedschap. Een onderlaag, soms in een andere kleur, kan daardoor zichtbaar worden. Er is altijd structuur. Soms dringt de associatie met een bloemhart of in de wind wuivende planten zich op.

Openstelling: zondag 24 april 2016, 14 – 17 uur
Ten Kate, Handelsweg 22, 9563 TR Ter Apelkanaal
www.kunstingang.com