Groningse (20) slachtoffer van gewelddadige straatroof in Groningen

GRONINGEN – Van zondag op maandagnacht is een 20-jarige Groningse met geweld beroofd aan de Europaweg in Groningen.

Het slachtoffer fietste tussen 01:15 en 01:30 uur vanaf de Sontweg naar de Europaweg. Ter hoogte van de kruising met het Winschoterdiep werd ze ingehaald door iemand op een goudkleurige fiets. Door deze persoon werd er met een vloeistof in haar ogen gespoten. Hierdoor raakte ze bijna ten val en kon de belager haar tas met inhoud pakken er hiermee er vandoor gaan in de richting van de Euroborg.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Volgens het signalement is de dader een getinte man van 20 tot 25 jaar oud. Hij heeft een smal tot normaal postuur en is ongeveer 170 cm lang. Verder heeft de dader een kort kroeskapsel en reed hij op een goudgele damesfiets. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.