Loppersum klaar voor feestelijke Koningsdag

Het Oranje Comité Loppersum organiseert ook dit jaar weer de vrijmarkt in het dorp Loppersum op Koningsdag. Vele kleedjes, standjes, kramen en terrassen zullen aanwezig zijn om de bezoekers van een fantastisch aanbod aan verkoopwaar te voorzien. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, met dit jaar voor het eerst een heus kidplein. Hier zullen schmink, poffertjes, suikerspinnen, een puzzel en als klap op de vuurpijl een stormbaan van enkele tientallen meters zullen aanwezig zijn.

Voor de oudere jeugd en volwassenen is er ook een gevarieerd aanbod, de Lopster Störmvogels zullen gedurende de dag optreden bij Café de Lopster kroon. Op het marktplein is vanaf het middag uur DJ Peter Zuidhof aanwezig om de nodige muzikale klanken ten gehore te brengen. Later in de middag zal hij door de Groningse band Diep Triest worden afgelost. De jeugd van streetdance-groep LSV uit Loppersum zal eerder op de dag een kleine uitvoering geven op het marktplein.

Zaterdag 23 april worden de festiviteiten ingeluid met de teruggekeerde kinderparade onder het thema ‘’Royal Disney’’. Fietsen, skelters, bolderkarren en kinderwagens zullen versierd worden. Onder begeleiding van toepasselijke muziek wordt er een rondgang door het dorp gemaakt waarna er voor de kinderen iets te snoepen en drinken is in Jeugdsoos Flits. Aan het eind van de middag worden de Koning en Koningin van het Royal Disney feest bekend gemaakt, deze prijzen zijn voor de leukst versierde kinderen.