‘Stadskanaal moet toegankelijk zijn voor iedereen’

STADSKANAAL – De PvdA en de ChristenUnie willen dat het college van Stadskanaal voorbereidingen gaat treffen voor een beleid waarin toegankelijkheid de ‘norm’ is. De fracties willen dat Stadskanaal ook een prettige leefomgeving is voor mensen met een handicap of een beperking.

Zowel de Tweede als de Eerste Kamer namen eerder dit jaar belangrijke besluiten voor mensen met een beperking, aandoening of ziekte. Zij stemden in met de ratificatie van het VN-verdrag voor Rechten van Mensen met een Beperking. De gemeenten zullen voor de uitvoering hiervan een belangrijke partner zijn. Omdat het verstrekkende gevolgen heeft, pleiten de indieners van de motie: Monique Kroom (PvdA) en Okko Dijkstra (ChristenUnie), voor een geleidelijke invoering en roepen het college op de doelgroep en hun organisaties bij het proces te betrekken.

“Stadskanaal heeft mensen met een beperking altijd een warm hart toegedragen. We hoeven maar te denken aan de Nelli Cooman games die al voor de 19de keer in onze gemeente worden georganiseerd. Maar ook op andere vlakken is er veel aandacht voor onze gehandicapte inwoners”, aldus Kroom. Dijkstra: ”Er is echter nog veel te doen alvorens toegankelijkheid de normaalste zaak van de wereld is. We vinden het daarom verstandig dat de gemeente zo snel mogelijk voorbereidingen treft en vragen daarom voor 1 november aanstaande de startnotitie aan de raad voor te leggen.”