‘Fractie Woldhuis’ maakt nieuwe naam bekend: ‘100% Groningen’

GRONINGEN – Ruim een maand nadat Groninger raadslid Marjet Woldhuis uit de Stadspartij stapte maakt zij de naam van haar nieuwe lokale politieke partij bekend; ‘100% Groningen’.

Positiviteit, daadkracht en betrokkenheid. Dat waren de uitgangspunten voor de naam van de nieuwe partij. 100% Groningen voldoet volgens Woldhuis daaraan en is het daarom geworden.

Zij stapte vorige maand uit onvrede uit de Stadspartij. Volgens haar volgde die partij een zwakke en onduidelijke koers. Bij haar vertrek verkondigde de politica al dat zij door ging. Met de bekendmaking van haar nieuwe partij voegt Woldhuis daad bij woord. De inhoudelijke presentatie van 100% Groningen zal later plaatsvinden, op 9 mei.

Woldhuis: “Na mijn opstappen bij de Stadspartij ben ik door veel mensen benaderd die, net als ik, van mening zijn dat het tijd is dat er een lokale partij komt die echt de krachten uit de Groninger samenleving kan bundelen. Geen partij die uitsluitend roept dat ze ergens tegen is maar een partij die vanuit een positieve grondhouding het politieke speelveld gaat veranderen. Wij kijken niet als eerste naar wat een ander verkeerd doet of wat er verkeerd gaat, wij vragen ons af wat is er nodig is in de huidige samenleving en wat de politiek daaraan kan bijdragen. Er is een cultuuromslag nodig.”

Tijdens de komende inhoudelijke presentatie van 100% Groningen, op 9 mei a.s., zal duidelijk worden hoe Woldhuis en haar team denken deze bundeling aan Groninger kracht gestalte te kunnen geven.

100 procent groningen

Woldhuis: “Als je iets wilt veranderen begin je bij jezelf. Dat is exact wat 100% Groningen gaat doen: een partij, of liever een beweging, vormen die opgebouwd gaat worden rond een vernieuwende structuur waarin alle ruimte is voor iedereen die zich met hart en ziel 100% voor Groningen wil inzetten.”