Wethouder Giny Luth geeft startschot voor scholierenloop

VLAGTWEDDE – Op vrijdag 22 april doen leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van OBS De Clockeslach, CBS De Zaaier en OBS Willem Lodewijck mee aan de scholierenloop.

Deze loop wordt, in het kader van de Koningsspelen en Gemeente Vlagtwedde Actief, georganiseerd door de gemeente Vlagtwedde in samenwerking met Loopsport Sellingen, Huis voor de Sport Groningen en de drie deelnemende basisscholen uit Vlagtwedde en Bourtange. Wethouder Giny Luth geeft vanaf 10.15 uur bij de MFA in Vlagtwedde het eerste startschot.

De leerlingen kunnen de keuze maken tussen een stempelloop of een wedstrijdloop. Groepen 3 en 4 lopen bij de stempelloop zes minuten en bij de wedstrijdloop 625 meter, groepen 5 en 6 lopen bij de stempelloop negen minuten en bij de wedstrijdloop 1.250 meter en groepen 7 en 8 lopen bij de stempelloop twaalf minuten en bij de wedstrijdloop 1.875 meter. Het parcours is een rondje om de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Vlagtwedde met start en finish voor de MFA. In de ochtend starten enkele leerlingen van groep 1 en 2 met een rondje om de MFA.

Gemeente Vlagtwedde Actief

Gemeente Vlagtwedde Actief is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Rzijn en heeft als doel door middel van sport- en beweegactiviteiten de gezonde leefstijl te bevorderen bij de inwoners van de gemeente Vlagtwedde.