Informatiebijeenkomst azc in Winschoten verloopt rustig na noodbevel

WINSCHOTEN – De burgemeester van Oldambt heeft woensdagavond een noodbevel uitgevaardigd. Bij de gemeente waren berichten, vooral via social media, binnengekomen dat Kameraadschap Noord-Nederland plannen had om te gaan demonstreren tegen een azc in Winschoten terwijl er in de Tramwerkplaats een inloopbijeenkomst werd gehouden.

Om incidenten te voorkomen heeft de burgemeester het demonstratieverbod uitgevaardigd. Daarbij werd als reden gegeven dat de demonstratie niet van te voren is aangemeld, wat wel de normale gang van zaken is. Tevens zouden er conflicten met andere groeperingen kunnen ontstaan, doordat het Kameraadschap in eerdere demonstraties gebruik maakte van gezichtsbedekkende kleding.

De informatiebijeenkomst is overigens rustig en zonder incidenten verlopen. Op 10 mei neemt het college een definitief besluit over de locatie. In juni mag de gemeenteraad zich over de kwestie buigen.