Stadjer treft inbreker aan in slaapkamer

GRONINGEN – Een 19-jarige man uit Assen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat hij door de wakker geschrokken bewoner was betrapt op een woninginbraak in Groningen.

Een bewoner van een woning aan de Noorddijkerweg schrok ’s nachts wakker. Hij zag een voor hem onbekende man in de slaapkamer staan. Deze man verliet snel het huis. De bewoner waarschuwde direct via 112 de politie.

Agenten waren snel ter plaatse en in de omgeving werd de 19-jarige Assenaar aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Er was vermoedelijk ook nog een tweede inbreker.

Ondanks een zoekactie met onder andere een warmtebeeldcamera en een politiehond werd niemand aangetroffen. De bewoner deed aangifte. Uit zijn woning waren meerdere goederen weggenomen.