SV Marum krijgt zijn kunstgras, maar niet op het hoofdveld

MARUM – SV Marum krijgt definitief geen kunstgrasveld op hun hoofdveld. De club had hier wel op ingezet. De buurt vreest echter dat als het hoofdveld voorzien wordt van kunstgras, de overlast voor de omgeving toeneemt.

De gemeenteraad stemde in met een kredietverstrekking van 370.000 euro, op voorwaarde dat het kunstgrasveld op de plek van veld 2 komt. Het is het eerste kunstgrasveld dat in Marum wordt aangelegd. Vanaf het seizoen 2016/2017 moet het veld speelklaar zijn.

Omdat de club de bouwplannen voor een nieuwe kantine had gebaseerd op een kunstgrasveld op het hoofdveld, moet er nu opnieuw gekeken worden naar de plek waar de nieuwe kantine gebouwd gaat worden. Naar alle waarschijnlijkheid wordt veld 2 straks het nieuwe hoofdveld, waaraan de kantine gebouwd gaat worden.

Foto: Google Streetview