Delfzijl krijgt nieuwe Q-link

PROVINCIE – In 2017 komt er een zesde Q-linklijn bij. De busverbinding gaat rijden tussen Groningen en Delfzijl en sluit vervolgens aan op Q-link 5 bij P+R Haren. Hierdoor kunnen reizigers uit Friesland sneller met de bus naar Groningen komen.

Tussen Groningen Airport Eelde en Groningen gaat een Airportliner rijden met een volledig elektrische bus. Met onder andere deze uitbreiding van de dienstregeling wil het OV-bureau Groningen Drenthe de verwachte doorgroei van het aantal reizigers opvangen.

Route A-kerkhof

De Gemeente Groningen heeft recent de binnenstadvisie vastgesteld. Onderdeel van deze visie is dat de busroutes in de binnenstad gewijzigd gaan worden. De route via de Grote Markt blijft voorlopig nog ongewijzigd. De route via het A-Kerkhof is gepland te wijzigen per medio 2017. Hierbij vervalt de busroute via de Brugstraat – A-kerkhof. Lijnen 6, 8, 9, 35, 39 en 88 gaan rijden via de Westerhaven en Eeldersingel.