Expositie ‘Tafelgoed’ te zien in kerk van Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE – In de kerk van Klein Wetsinge is van zaterdag 14 mei tot en met zondag 5 juni de expositie Tafelgoed te bezichtigen. Deze tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het tweede lustrum van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.

Lustrum Klassieke Academie

De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen viert feest. Het tweede lustrum wordt gevierd met tal van kunstzinnige activiteiten, waaronder diverse exposities in Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland en Ost-Friesland. Ook in de kerk van Klein Wetsinge is een expositie. In de kerk is het werk van kunstenaars Bryan Rietman, Martin Sijbesma, Abel Groenewold, Monica Jonkergouw en Marja Hens te bezichtigen.

Vijf kunstenaars

In de kerk is dagelijks het werk van vijf kunstenaars te bezichtigen die allemaal hebben gestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen. Een van deze kunstenaars is Abel Groenewold. Hij tekent en schildert al vanaf heel jonge leeftijd. Hij schildert onder andere landschappen, stillevens en portretten. Marja Hens laat zich in haar werk inspireren door structuren en ordeningen die ontstaan na het inzoomen op een object. Monica Jonkergouw zegt over haar werk “Mijn verhaal gaat over kleur, licht en donker en ruimtelijkheid, de combinatie tussen het zichtbare en het onzichtbare.” Ze werkt met brede kwaststreken vanuit het grote geheel naar de details toe. Bryan Rietman kiest als onderwerp vaak vlees en vis: “Zoals een kok houdt van zijn ingrediënten, zo hou ik van mijn verf en onderwerpen. Ik kan lyrisch worden van een bosje gerookte sprotjes, dat een kleurexplosie teweegbrengt in blauwe, groene, gele en grijze tinten.” Martin Sijbesma zegt over zijn werk: “Mijn uitgangspunt is steeds de relatie tussen het realisme en de hedendaagse tijd. Door de juiste combinatie van object en kleur wil ik rust uitbeelden en een sfeer van warmte, romantiek en nostalgie creëren.”

De kerk van Klein Wetsinge

De kerk van Klein Wetsinge is dagelijks geopend en wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Gasten kunnen in Wetsinge kennismaken met al het goede dat het wad en ommeland op culinair gebied biedt. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, waarbij zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden wordt gewerkt en met gebruik van biologische producten. Ook zijn er regelmatig kookworkshops en diners. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge