HSSM-gemeenten steken regenboogvlag uit tijdens ‘Coming Out Day’

HSSM – Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde steken op 11 oktober de regenboogvlag uit. Tijdens de internationale Coming Out Day, willen de gemeenten duidelijk maken dat zij sociale acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) belangrijk vinden.

Andere besluiten die de gemeenten genomen hebben om de positie van LHBT’ers te versterken zijn dat ze in hun overleg met onderwijs, welzijn, politie, sportclubs en wijkorganisaties aandacht hiervoor vragen en dat ze een trainingsmiddag organiseren voor hun eigen medewerkers en die van de sociale teams. Met Stichting LGBT en COC Groningen/Drenthe wordt bekeken welke concrete activiteiten nog meer opgezet kunnen worden en in de eigen publicaties zullen de gemeenten nog sterker de gelijkwaardige behandeling van alle inwoners benadrukken.

Wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer: ‘Nederland is één van de koplopers als het gaat om de sociale acceptatie van homoseksualiteit en transgenders, maar uit allerlei signalen blijkt dat er nog heel wat te verbeteren valt. In de raad had de fractie van Lokaal Perspectief gevraagd om hiermee bezig te gaan en dat doen we graag. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen in onze gemeenten.’