Provincie laat fietsers meedenken over fietsstrategie

PROVINCIE – De provincie laat fietsers mee denken over de nieuwe fietsstrategie. Middels een enquête worden fietsers gevraagd naar hun mening. De provincie hoopt zo meer inzicht te krijgen over het fietsgedrag van de fietsers en hun voorkeuren.

Groningse fietsers kunnen de enquête invullen op de website www.provinciegroningen.nl. Het is de bedoeling dat de nieuwe fietsstrategie dit najaar door Provinciale Staten wordt vastgesteld.

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en zorgt ervoor dat onze provincie goed bereikbaar is. De provincie wil de voordelen van de fiets optimaal benutten en stimuleren. Daarom wordt een nieuwe fietsstrategie opgesteld. Hierin speelt de provincie in op het huidige fietsgedrag, de nieuwste ontwikkelingen (zoals snelle elektrische fietsen) en veranderingen in onze maatschappij. Daarbij wil de provincie gebruikmaken van de kennis en ervaring van fietsers.

Fietsroutes Plus

De provincie Groningen vindt het belangrijk om fietsen te stimuleren. Dit gebeurt onder meer door tussen de stad Groningen en grotere plaatsen op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Fietsroutes Plus aan te leggen. Dat zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. Er liggen al Fietsroutes Plus tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen en Bedum. Daarnaast komen nog Fietsroutes Plus naar Winsum,Ten Boer, Leek en Haren.

Andere maatregelen

Naast de aanleg van Fietsroutes Plus pakt de provincie een aantal gevaarlijke routes voor fietsers aan. Zo wordt de fietsroute tussen Groningen en Hoogezand-Sappemeer verbeterd. Daarnaast investeren we samen met de gemeente Groningen en de Regio Groningen-Assen in fietsenstallingen, fietskluizen en OV-fietsen op transferia en bij belangrijke bushaltes.