Regionale Voetbal Academie neemt een grote vlucht

GRONINGEN – Op vrijdag 11 maart 2016 ging de eerste training van start van de tienweekse voorjaarscursus van de Regionale Voetbal Academie (RVA). De RVA was voorheen al actief op twee locaties in Friesland, maar is sinds dit voorjaar voor het eerst begonnen in Groningen bij vv Helpman. Vrijdag staat de achtste training op het programma.

In Groningen is er gestart met een relatief kleine groep. Daardoor konden de deelnemende spelertjes extra aandacht krijgen. De RVA werkt in groepen van zes tot acht kinderen, waarbij iedere groep een eigen trainer heeft. Deze trainer blijft gedurende de hele tien weken bij dezelfde groep. Op deze manier kan een goede relatie worden opgebouwd tussen de trainer en de spelers, wat ervoor zorgt dat de kinderen zich beter kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is er ook een coördinator aanwezig. De coördinator is het aanspreekpunt voor de ouders en is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit op de locatie.

De eerste reacties van de ouders op de RVA zijn zeer positief. Ze kunnen de individuele en de professionele manier van trainen erg waarderen, en zien het als een welkome aanvulling van de trainingen op de club.

voetbal kinderen 2

Er zullen nog twee reguliere trainingen plaatsvinden. Vervolgens wordt de laatste training op vrijdag 20 mei met elkaar op een leuke manier afsluiten. Alle deelnemers mogen dan een vriendje of vriendinnetje meenemen.