Inschrijving ‘SCA 7 km van Martenshoek’ geopend

06-02-2016, Bedumer Winterloop,Groningen Run voor jong en oud , om geld in te zamelen voor het Umcg voor kanker onderzoek NOVUM COPYRIGHT / ORANGE PICTURES /JAN WESTMAN

HOOGEZAND – Op 25 september staat de 12e editie van de ‘SCA 7 km van Martenshoek’ op het programma. Eén van de grootste, zo niet het grootste sportevenement in Hoogezand-Sappemeer.

Er kan weer in diverse categorieën gelopen worden. Zo is er een G-loop, een ouder- en kindloop, een jeugdloop voor de scholenteams, een recreantenloop en een loop in de bedrijven teams. Nieuw dit jaar is een Ladiesrun over 3,5 km.

Vorig jaar was het loopevenement weer een groot succes en kon het zich verheugen in een groei. De organisatie gaat er vanuit dat deze groei doorgezet kan worden.

Als voorzet op de vorming van de nieuwe gemeente Midden Groningen worden dit jaar ook de basisscholen in Slochteren en in Menterwolde uitgenodigd om aan de jeugdloop deel te nemen.

Het loopevenement heeft elk jaar een goed doel waaraan zij een bedrag wil doneren. Dit bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers en bedrijven teams. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Present Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

De eerste loop start om 12.00 uur en de laatste om 14.30 uur. De organisatie verwacht hiermede een aaneengesloten programma te kunnen bieden. Traditioneel begint de jaarmarkt al om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

De start en finish activiteiten, evenals de warming-up, zullen weer plaats vinden op het plein in Martenshoek.
Voor de inschrijving of nadere informatie kan vanaf 1 mei gebruik worden gemaakt van de website www.de7km.nl.