FC Grootegast kampioen na zinderende wedstrijd tegen SC Stiens

GROOTEGAST – FC Grootegast is zaterdagmiddag op eigen veld kampioen geworden in de derde klasse B door met 2-1 te winnen van SC Stiens. In de herkansing was het wel raak voor de groenhemden, nadat het kampioenschap vorige week nog werd uitgesteld door een 0-0 gelijkspel bij Kollum.

Vlekkeloos ging het allerminst op de Grootegaster voetbalvelden. Daar waar de ploeg het hele seizoen heer en meester was geweest in de klasse, had het zaterdag veel moeite met de bezoekers. De nummer drie in de competitie leek aanvankelijk niet van plan mee te werken aan een groen feestje en kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong.

Na rust had FC Grootegast de kampioenskriebels beter onder controle en trok het de stand recht, om even daarna ook de winnende binnen te schieten. Na de 2-1 was het verzet van Stiens gebroken en kon het welverdiende feest losbarsten.

FC Grootegast mag het volgend jaar proberen in de tweede klasse.