Bellingwedde herdenkt doden bij monument in Wedderveer

WEDDERVEER – Het 4 mei comité van Bellingwedde organiseert woensdag 4 mei de jaarlijkse herdenking bij het monument in Wedderveer.

Toespraken worden gehouden door burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff en Astrid Lüürssen, voorzitter van het 4 mei comité. Nieuw dit jaar is de muzikale bijdrage van een van de jongeren van de T-bar, de jongerenclub van de Protestantse gemeente uit Bellingwolde. Het comité nodigt alle inwoners van harte uit om de herdenking bij te wonen.

Programma

De start van de herdenking is om 19.30 uur bij de Albert Wubsbank in Wedderveer. Om 19.40 uur vertrekken de aanwezigen in een stille tocht naar het monument. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Naast de toespraken en de bijdrage van de T-bar, draagt een aantal leerlingen van diverse basisscholen uit Bellingwedde een gedicht voor. Muziekvereniging D.O.K. uit Blijham verzorgt traditiegetrouw de muzikale omlijsting. Rond 20.30 uur is de herdenking afgelopen.

Zitplaatsen

Het 4 mei comité nodigt alle inwoners en overig geïnteresseerden van harte uit. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen dit jaar voor het eerst plaatsnemen op een van de stoelen vooraan. Zo hoopt het 4 mei comité dat het voor nog meer mensen mogelijk wordt de herdenking bij te wonen.