Gewapende inbreker aangehouden op het Hoendiep

GRONINGEN – De politie heeft maandagavond een gewapende inbreker aangehouden. De verdachte had even daarvoor ingebroken in een winkel aan het Hoendiep in Groningen. Agenten troffen de man daar aan nadat zij een melding van een inbraakalarm hadden gekregen.

Bij aankomst op het Hoendiep zagen agenten een 45-jarige man uit de stad Groningen bij de winkel lopen. Na aanspreken bleek dat de Groninger een etui met geld onder zijn jas verborg. Dit geld bleek uit afkomstig te zijn uit het bedrijf. Vermoedelijk heeft de man daar ingebroken.

De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij had bij zijn aanhouding tevens twee messen en twee schroevendraaiers bij zich. De Groninger blijft voorlopig vast zitten. De politie onderzoekt of de man voor meerdere inbraken in aanmerking komt.